• info@drmehmetaydin.net

Lamine

Lamine

 Lamine

Lamine diş düşer mi kırılır mı diye sorulduğunda; günümüzde lamine dişlerin düşme durumu bulunmamaktadır. Ancak lamine diş düşer mi kırılır mı sorusuna cevap vermek gerekir ise; lamine dişlerin kırılma ihtimalleri bulunmaktadır. Lamine diş için yapılan tedavinin başarı oranına, tedavinin doğru teknikler ile uygulanıp uygulanmadığına, tedavi sonrasında ağız ve diş sağlığına özen gösterilip gösterilmediğine göre lamine dişlerin kırılma olasılıkları değişmektedir.

Lamine diş düşer mi kırılır mı? Lamine Diş Tedavisi İçin Uygunluk Nasıl Belirlenir?
Porselen lamine tedavisi için uygunluk değerlendirilirken diş hekimlerimiz öncelikle ağız içi muayene yapmaktadırlar. Ardından hastalarımızın beklentilerini dinlemektedirler. Sonrasında röntgen analizi yapılarak hastalarımızın beklentilerinin gerçekleştirilmesine uygun olup olmadıkları belirlenmektedir. En son aşamada ise; model analizi ile hastalarımızın tedavi sonrasında karşılaşacakları görüntü hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmaktadır.

Lamine Diş Uygulaması Yaptırabilecek Olanlar Kimlerdir?
Lamine diş tedavisine uygun olan hastalarımız aşağıdaki gibidir:
Diş beyazlatma işlemi ile istenen sonuç alınamamış olan ve dişlerinde ciddi renklenme problemi bulunan hastalarımıza lamine diş uygulaması yapılmaktadır.
Hafif ya da orta derecede diş çarpıklığı bulunan hastalarımız için lamine diş tedavisi uygundur.
Dişlerinde aralık bulunan hastalarımıza lamine diş tedavisi uygulanmaktadır.
Genetik olarak dişlerinde renk ve form bozukluğu olan hastalarımızın tedavileri lamine diş işlemi ile yapılabilmektedir.
Diş konumuna bağlı olmakla beraber, dudak estetiği yetersiz olan hastalarımıza lamine diş uygulaması yapılabilmektedir.

Lamine Diş Tedavisine Uygun Olmayanlar Kimlerdir?
Lamine diş işlemi uygulanamayacak olan hastalarımız; 18 yaşından küçük ve kemik gelişimini tamamlamamış olan hastalarımızdır. Ayrıca diş sıkma ve diş gıcırdatma problemleri ileri derecede olan hastalarımız için de lamine diş tedavisi uygun olmamaktadır. Mental rahatsızlığı bulunan hastalarımıza lamine diş tedavisi uygulanmamaktadır.

Günümüzde Lamine Dişler Tercih Edilmekte Midir? Lamina diş düşer mi kırılır mı?
X Lamine tedavisinin yaygınlaşmasının esas sebebine bakıldığında; geçmişte teknolojik imkanların daha az olması ile beraber, kullanılan yapıştırıcılar da daha zayıf olmaktaydı. Dolayısı ile lamine diş tedavisinde elde edilen başarı oranı da daha düşük olmaktaydı. Ancak gelişen teknoloji ile beraber; kuvvetli rezin yapıştırıcılar ve özel bağlayıcılar ile beraber lamine dişlerin kullanım ömrü arttırılabilmektedir. Dolayısı ile günümüzde hem tutuculuğunun yüksek olması hem de doğal dişler ile aynı işlevi görüyor olması sebebi ile lamine dişler tercih edilmektedir.

Lamine Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Lamine diş temizliğinde öncelikle hastalarımızın sadece dişlerini değil, aynı zamanda diş etlerini de fırçalamaları gerekmektedir. Diş ipi yardımı ile de diş fırçası ile erişilemeyen bölgeler temizlenmelidir. Ayrıca ağız gargarası ile de lamine dişlerin bakımı sağlanabilmektedir. Bu sayede lamine dişlerin daha uzun süre kullanılabilmesi mümkün olmaktadır. Lamine diş düşer mi kırılır mı sorusu düşünüldüğünde; lamine diş bakımına özen gösterildiğinde herhangi bir risk ile karşı karşıya kalınmamaktadır.

Havuç, ayva gibi besinlerin ısırarak yenmemesi gerekmektedir. Arka azı dişler ile küçük parçalar halinde çiğnenerek tüketilmeleri gerekmektedir. Ön dişler ile sert ve kabuklu yiyecekler tüketmemeye özen gösterilmelidir. Dişlerini sıkmak ya da gıcırdatmak gibi alışkanlıkları olan hastalarımızın lamine dişlerine zarar vermemesi adına, diş plağı kullanmaları gerekmektedir. Bu süreçte 6 ayda bir hastalarımızın diş hekimlerimize muayene olmaları gerekmektedir.

Lamine Diş Tedavisinden Sonra Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Lamine diş tedavisi sonrası önemli noktalara bakıldığında; işlemden sonraki 15 gün içerisinde sıcak ve soğuk yiyeceklere karşı hassasiyet duyulması normal karşılanmalıdır. Bu süreçte iyileşmeyi hızlandırabilmek için hassasiyet giderici diş macunları ile dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Ayrıca hastalarımızın diş beyazlatıcı etkisi bulunan diş macunlarını kullanmaları şart değildir. Seçtikleri diş macunlarının aşındırıcı etkilerinin olmaması gerekmektedir.

Lamine Dişlerin Kullanım Ömrü Ne Kadardır?
Lamine dişlerin ömürlerine bakıldığında; hastalarımız dikkat edilmesi gereken noktalara uyar ise ve aynı zamanda ağız sağlıklarına özen gösterir ise, 15 seneye kadar lamine dişlerini kullanabilmeleri mümkün olmaktadır.
 

1982 yılından bu yana Diyarbakır’da Ofis Ekinciler Caddesinde hizmet vermekte olan Protez Uzmanı Dr. Dt. Mehmet AYDIN 2022 yılında ofis şubesine ek olarak açtığı Diyarbakır Stadyum şubesindeki adresinde Dr. Mehmet AYDIN Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adı altında hizmet vermeye devam etmektedir. Polikliniğimizin anlayışı gelişen diş hekimliği teknolojilerini yakından takip ederek hastalarında diş ve ağız sorunlarının oluşmasını engelleyen veya geciktiren, hasta eğitimine dayalı tedavi yaklaşımını benimsemek ve hastalarının rahatını en kısa sürede sağlamaktır. Bilimsel, vicdani ve etik ilkelerden ödün vermeden; meslek ilke ve ahlakına bağlı; açık, dürüst ve güvenilir bir tanı ve tedavi hizmeti sunulmalıdır.

> > > >