• info@drmehmetaydin.net

Dişleri Beyazlatmak

Dişleri Beyazlatmak

 Dişleri Beyazlatmak

Dişleri Beyazlatmak dişlerin beyazlamasını ve renk değiştirmelerinin azalmasını sağlayan bir işlemdir. Dişlerinizin görüntüsünü önemli ölçüde değiştirdiğinden günümüzde en çok kullanılan estetik işlemlerden biridir ve çoğu diş hekimi tarafından uygulanır.

Dişin en dış katmanına mine denir. Her gün minenin üstünde ince bir tabaka oluşur ve bu katmanda lekeler oluşur. Mine tabakasında aynı zamanda lekelerin sabitleşmesini sağlayan minik gözenekler vardır. Beyazlatma tek seferlik bir çözüm değildir ve daha parlak bir renk elde etmek için zaman zaman tekrarlanması gerekir.

Dişleri Beyazlatmak Ne için Kullanılır?
Dişlerin sararıp lekelenmesini sağlayan en önemli etkenler, yaşlanma, sigara, kahve ve çay gibi renkleştirici gıdalardır. Bunların hepsi dişte leke bırakır.

Dişin içinde lekelenme de mümkündür. Bunlara iç lekeler denir. Örneğin, iç lekeler çocukken ve dişler gelişirken tetrasiklin tarzı antibiyotik veya çok fazla fluorid kullanımından kaynaklanabilir. Tetrasiklini hamilelik sırasında kullanım veya çocuğun 8 yaşına kadar kullanmasıyla bu lekeler oluşabilir. Dişler bu sırada hala gelişmektedirler.

Diş beyazlatma yaş, yiyecek ve içeceklerden kaynaklanan lekeler için en etkili çözümdür.

Dişleri Beyazlatmak için Hazırlık
Dişleri Beyazlatmak işleminden önce çürüklerin tedavi edilmesi gerekir. Bunun sebebi beyazlatıcı solüsyonun çürük bölgeleri geçerek dişin iç kısımlarına ulaşabilmesidir. Eğer bu olursa dişteki hassasiyet artar. Beyazlatma aynı zamanda mine tabakasına sahip olmayan köklerde de işe yaramaz. Çekilen diş etleri köklerin ortaya çıkmasına neden olur. Beyazlatma kuron ve kaplamalarda da işe yaramaz.

Dişleri Beyazlatmak evde veya klinikte yapılabilir. Klinikte temizletme için diş hekimi dişlerinizin fotoğrafını çeker. Bu adım dişlerin beyazlamasını ölçmek için kullanılır. Diş hekimi aynı zamanda dişlerinize bakarak lekelerin türünü ve yoğunluğunu inceler.

Klinikte Dişleri Beyazlatmak yaklaşık 30 – 60 dakikalık bir kaç seans arası sürer. Muayene bittiğinde, diş hekimi dişlerinizi temizler ve beyazlatma işlemini başlatır.

Evde Dişleri Beyazlatmak için diş hekimi ağzınıza uyan ve içinde beyazlatıcı jeli barındıran kalıplar yapar. Evde beyazlatma genelde iki üç hafta sürer. Eczanede satılan setler de kolayca kullanılabilir. Evde kullanılan setler için diş hekiminizle görüşmeniz önemlidir. Talimatlara uyarak kullandığınızdan emin olun çünkü fazla ya da yanlış k ullanım dişlere ve ağıza kalıcı hasar verebilir.

Dişleri Beyazlatmak Nasıl Yapılır?
İki çeşit beyazlatma işlemi vardır. Non-vital beyazlatma kanal tedavisi yapılmış ve canlı siniri kalmamış dişe uygulanır. Vital beyazlatma ise canlı sinirleri olan dişe uygulanır.
 

1982 yılından bu yana Diyarbakır’da Ofis Ekinciler Caddesinde hizmet vermekte olan Protez Uzmanı Dr. Dt. Mehmet AYDIN 2022 yılında ofis şubesine ek olarak açtığı Diyarbakır Stadyum şubesindeki adresinde Dr. Mehmet AYDIN Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adı altında hizmet vermeye devam etmektedir. Polikliniğimizin anlayışı gelişen diş hekimliği teknolojilerini yakından takip ederek hastalarında diş ve ağız sorunlarının oluşmasını engelleyen veya geciktiren, hasta eğitimine dayalı tedavi yaklaşımını benimsemek ve hastalarının rahatını en kısa sürede sağlamaktır. Bilimsel, vicdani ve etik ilkelerden ödün vermeden; meslek ilke ve ahlakına bağlı; açık, dürüst ve güvenilir bir tanı ve tedavi hizmeti sunulmalıdır.

> > > >